Energie besparen met warmtepomp

Bericht gepubliceerd op 12/04/2023

Luchtwarmtepomp: deze systemen halen hun warmte uit de buitenlucht. Een lucht-lucht warmtepomp geeft die warmte af aan de lucht in je woning en een lucht-water warmtepomp aan je cv-water. Welke luchtwarmtepomp voor jouw woning de beste is, hangt af van jouw woonsituatie en budget. Vraag zeker advies op maat aan een erkende groene energie-installateur.

Geothermische warmtepomp: deze warmtepompen halen hun warmte uit de aardbodem. Door de constante temperatuur van die aardwarmte halen ze een nog hoger rendement dan lucht warmtepompen. Let op: door de complexe plaatsing van een ondergronds leidingencircuit zijn zulke systemen vooral geschikt voor nieuwbouw en totaalrenovaties.

Hybride warmtepomp: dit is een combinatie van een condensatieketel en een lucht-water warmtepomp. Het gaat om een slim systeem dat altijd de meest voordelige energiebron kiest. Gedurende het grootste deel van het jaar zal dat de warmtepomp zijn. Groot voordeel: een hybride warmtepomp is ook geschikt voor een kleine renovatie, want je kan je leidingen en radiatoren gewoon behouden