Energie besparen met vloerverwarming
Bericht gepubliceerd op 05/04/2023
Natte vloerverwarming: vooral bij nieuwbouw is dit systeem geschikt. De verwarmingsbuizen liggen dan in de natte chapelaag, met daaronder vloerisolatie om warmteverlies naar beneden te voorkomen. Door de grotere dikte van de vloeropbouw met dit systeem heb je iets meer opbouwhoogte nodig.
Droge vloerverwarming: bij dit systeem liggen de buizen niet in de chape, maar in een voorgevormde isolatieplaat. Daarbovenop komt dan een dunne dekvloer en je vloerafwerking. Omdat die buizen in de isolatie liggen in plaats van erop ligt de opbouwhoogte lager. Daarom is dit systeem geschikter bij een volledige vloerrenovatie.
Ingefreesde vloerverwarming: hierbij freest een vakman eerst sleuven in je bestaande chape. Deze methode is dus vooral interessant bij een kleinere vloerrenovatie in een bestaande woning. Bv. als je je badkamer renoveert en daar vloerverwarming wil leggen als bijverwarming. Omdat je chape niet volledig uitgebroken wordt, gaan de werken ook snel vooruit en liggen de arbeidskosten lager.